İş Dünyası geleneksel olarak “DUYGULAR” ı İŞE YARAMAZ ŞEYLER kutusunda tutmaya eğilimlidir.
Özellikle günümüz yüksek rekabet koşullarının geçerli olduğu iş dünyasında, hedeflerimize ulaşmak için sınırlı kaynaklarımızı,“işimize” yarayacağına emin olduğumuz şeyleri öğrenmek, anlamak, elde etmek için kullanırız. Ne işe yarayacağını bilmediklerimizi de hızlıca “işe yaramaz şeyler” olarak sınıflandırır, o alanda vakit kaybetmemeye özen gösteririz.
DUYGULAR, ölçülebilir elle tutulur olgulara odaklanan BİLİM VE EĞİTİM dünyasının merkezinde olmadığından, İŞ dünyası duyguları kolayca “İŞ”E YARAMAZ ŞEYLER” sınıfına koyar.
Bu yüzden de DUYGULAR ile ilgili , kar zarar, maliyet, iş performansı ölçümü gibi konulara kıyasla çok daha az şey biliriz.
YAKLAŞIM
Bu yazı ÖFKE ve STRES ortaya çıktıktan sonra nasıl mücadele edileceği konusundan ziyade ÖFKE ve STRES in ortaya çıkmaması için faydalı olacak bilgi parçacıklarının bir araya getirildiği bir model olarak değerlendirilmelidir.
“Hastalık ortaya çıktığında kullanılacak iyileştirici ilaçlardan oluşan bir reçeteden ziyade, hastalanmamak için gerekli bağışıklık arttırıcı doğru rejim” gibi düşünülmelidir.
Duygular bireyin açıkça ifade edemediği bilgileri ele verir (bkz HBR Makale)
Aşağıdaki link ile Oturum esnasında birlikte hazırladığımız denkleme (ZihinAtlasına) ulaşabilirsiniz.
İndireceğiniz klasörün içerisinde
* Kısa bir Video (denklem ile ilgili)
* PDF ZihinAtlası (interaktif Döküman)
* Ses Dosyası (Denklemin önünde yaptığımız tekrar esnasında yapılmış kayıt)
Bulacaksınız
Tüm kaynak makale ve videolara bu PDF dosya içerisinden linkler ile ulaşılabilir.
KISA VİDEO
FOTOLAR : )
Bana her zaman 0530 290 12 44 den her konuda ulaşabilir, selimgecit@me.com adresime de istediğiniz konuda yazabilirsiniz
ilişikteki linkin en altında , oturumdaki odağımız konusunda ilginize çekebilecek OKUMA önerileri de paylaşıyorum